Izbornik Zatvoriti

Plastifikacija aluminijumskih profila

Plastifikacija aluminijumskih profila

Uz ekstruziju aluminijuma i kompletne linije sistema za prozore, vrata i fasade svojim kupcima nudimo i plasitifikaciju aluminijumskih profila. Plastifikacija aluminijumskih profila moguća je na svim profilima od minimalnih 2m do čak 7m dužine.

Ponudom apsolutno svih boja iz RAL karte sa različitim sjajem i teksturama površina čak i najvisi estetski standardi i želje kupaca mogu biti ispunjeni. Prahovi koji se koriste su od renomiranih proizvodjača poput “Tiger” i drugih.

Plastifikacija - RAL karta palete boja

Kvalitetna zaštita profila zagarantovana je procesom ekološki čiste “chrome free” tehnologije, jedinstvene u Srbiji i zastupljena u zemljama Zapadne Evrope.

Po “Henkel” tehnologiji, potvrdjenoj Qualicoat sertifikatom, priprema profila radi se u sedam kada u kombinaciji sa demi vodom, nakon čega sledi automatizovano nanošenje praha debljine 60 do 80 mikrona. Shodno kasnijoj upotrebi profila i limova korste se epoksidne i poliestarske boje.

Plastifikacija – Wood effect, efekat drveta na aluminijumu

Plastifikacija - wood efekat

Pored osnovne ponude plastifikacije aluminijuma, za arhitekte i najizbirljivije klijente posebno je interesantna mogućnost  plastifikacije aluminijumskih profila u šari drveta.

Plastifikacija aluminijumskih profila, takozvani “wood efekat” idealno je rešenje za “eco friendly” eksterijer i enterijer. Postupak podrazumeva nanošenje specijalne transfer folije u dezenu drveta na već plastificiran profil. Nakon toga uz pomoć vakuma i zagrevanjem u posebnoj peći postiže se izgled tople šare drveta na vašem aluminijumskom profilu.

Ova tehnologija predstavlja idealan spoj prirodnog izgleda drveta sa karakteristikama aluminijuma kao što su dugotrajnost, otpornost na spoljašnje uticaje i izuzetna izolacija.

Wood efekat pruža idealno rešenje za prozore koji su iznutra obloženi drvetom, a spolja aluminijumom, jer je konačno moguće postići ujednačen izgled, bez obzira što se radi o dva potpuno različita materijala.

plastifikacija - standardne boje

Preuzmite brošuru o mogućnostima plastifikacije

Kontaktirajte nas za sve dodatne informacije.

Preuzmite tehničke kataloge i brošure o svim linijama naših proizvoda.