Izbornik Zatvoriti

Aluminik CS 55 ostakljene fasade

Aluminik CS55 ostakljene fasade predstavljaju optimalno, savremeno i energetski efikasno rešenje koje nudi niz prednosti. U odnosu na klasične materijale i svojim performansama i estetikom zauzima važno mesto u savremenoj arhitekturi.

Aluminik CS55 ostakljene fasade

Aluminik CS55 ostakljene fasade sastoje se od primarne noseće aluminijumske konstrukcije sastavljene od vertikalnih i horizontalnih profila vidljive širine 55mm, kao i staklene ispune.

U zavisnosti od lokacije objekta i zahteva projekta odabiraju se odgovarajući dvoslojni ili troslojni paketi stakla sa specificiranim tehničkim karakteristikama i koeficijentom termo provodljivosti (Ug vrednost). Pored stakla, moguće je koristiti i bilo koji drugi odgovarajući fasadni panel u debljinama od 6mm do 60mm, u zavisnosti od odabranog sistema.

U zavisnosti od tipa fasade, za finalno fiksiranje staklenih panela koristi se mehanička veza uz pomoć pritisnih profila ili lepljenje specijalnim masama namenjenim za montažu strukturalnih fasadnih sistema.

 • Osnovna sistemska širina profila od 55mm.
 • U zavisnosti od sistema podržana su jednoslojna, dvoslojna i troslojna stakla i ispune širina 6 do 60mm.
 • Mogućnost integracije standardnih prozora i otvorivih fasadnih polja.
 • Više do 25 varijanti izgleda gotove fasade.
 • Dizajnirano i projektovano u Tehnomarketu

Sistem kontinualne aluminijumske ostakljene fasade odlikuje se jasno naglašenim horizontalnim i vertikalnim profilima sa spoljne strane fasade. Vidni profili predstavljaju pritisne i pokrivne kape koje fiksiraju staklene ispune za primarnu konstrukciju fasade sačinjenu od aluminijumskih vertikalnih i horizontalnih stubova.

Ovaj sistem nudi velike mogućnosti kombinovanja različitih profila radi postizanja jedinstvenih efekata u završnom izgledu objekta. Kontinualna fasada nudi opciju korišćenja dvoslojne i troslojne staklene ispune sa kojima se postižu izuzetno dobre termičke performanse koje idu do izuzetnih Ucw=0,6W/m2K

 

 

 • izuzetne termičke performanse
 • podržava dvoslojne i troslojne pakete stakla
 • veliki izbor dekorativnih kapa
Preuzmite detaljan tehnički opis sistema

Sistem strukturalne aluminijumske ostakljene fasade odlikuje se minimalističkim izgledom isključivo staklene vidne površine fasade, bez primene spoljnih profila za fiksiranje staklenih ispuna. Stakleni paneli se pričvršćuju za noseću fasadnu vertikalnu i horizontalnu aluminijumsku konstrukciju potpuno skrivenim veznim elementima. Fugne između stakala dodatno se ispunjavaju trajno elastičnim zaptivkama ili specijanim strukturalnim silikonima u crnoj boji.

Na ovaj način efikasno se kombinuju unapređena tehnička rešenja fasadnih sistema poslednje generacije sa prozračnim, luksuznim izgledom koji ovaj tip ostakljene fasade nudi.

 

 

 • atraktivan izgled objekta
 • podržava dvoslojne i troslojne pakete stakla
 • moderan dizajn
Preuzmite detaljan tehnički opis sistema

Sistem kombinovane aluminijumske ostakljene fasade odlikuje se naglašenim horizontalnim profilima kapa sa spoljne strane fasade, dok po vertikali ovi profili izostaju i ustupaju mesto strukturalnom načinu fiksiranju stakala za primarnu konstrukciju. Kombinacija strukturalnog i kontinualnog sistema nudi širok spektar mogućnosti implementacije različitih dizajnerskih rešenja u cilju naglašavanja unapred odabranih linija i pravaca na fasadama.

Uz opciju dvoslojne i troslojne staklene ispune kombinovana fasada nalazi primenu u svim segmentima moderne arhitekture, naročito u slučajevima posebnih zahteva u oblasti energetske efikasnosti i termičkih karakteristika kompletnog sistema.

 

 

 • omogućava veliku dizajnersku slobodu
 • podržava dvoslojne i troslojne pakete stakla
 • visoka energetska efikasnost
Preuzmite detaljan tehnički opis sistema

Pogledajte detaljnije informacije o proizvodu.

Kontaktirajte nas za sve dodatne informacije.

Preuzmite tehničke kataloge i brošure o svim linijama naših proizvoda.