Izbornik Zatvoriti

Aluminijumski klizni sistemi SLIDE serija

Aluminijumski klizni sistemi Slide serije nude 3 aluminijumska sistema namenjena izradi kliznih prozora i balkonskih vrata. Mogu da odgovore na različite zahteve arhitekture i građevinarstva.

Opcije profila sa i bez termo prekida omogućuju primenu Slide sistema u raznim klimatskim uslovima i apliciranje na spoljim i unutrašnjim delovima objekata.

Slide H28 namenjeni su izgradnji u blažim klimama, bez većih temperaturnih oscilacija tokom dana i godine, stoga je bez termo prekida i prihvata jednostruko ili dvostruko staklo.

Slide T45 namanjen je višim zahtevima u izolaciji, podrazumeva prekid termo mosta poliamidnim trakama i nudi ispunu sa dvoslojnim staklom.

Treći, najnapredniji aluminijumski klizni sistem Slide T67 dizajniran je za veoma visoke zahteve u pogledu izolovanosti elemenata. Iz tog razloga pored integrisanih poliamida veće širine poseduje dopunske sunđeraste ispune unutar profila štoka i krila, uz prihvat dvoslojnih i troslojnih staklo paketa.

 • Ekskluzivan proizvod.
 • Dve opcije površinske zaštite: plastifikacija po RAL ton karti ili eloksaža.
 • Mogućnost izrade elemenata velikih dimenzija.


Aluminijumski klizni sistemi – Tehničke karakteristike

SLIDE T67  novi je aluminijumski sistem sa poboljšanim termičkim performansama, namenjen izradi kliznih pozicija na objektima gde je akcenat na energetskoj efikasnosti. Pogodan je za sve tipove prostora i nudi širok spektar opcija kliznih prozora i balkonskih vrata. Nudi izuzetnu slobodu u projektovanju, jer pruža mogućnost izrade transparentnih, širokih ostakljenih površina sa maksimalnim uvođenjem svetla u enterijere.

Ovaj sistem pruža mogućnost izrade elemenata sa dve ili tri šine, u svim opcijama otvaranja od dvokrilnih do šestorokrilnih šema. Kao dopunsku opciju SLIDE T67 nudi i opciju praga potpuno utopljenog u pod, sa poklopnim profilom za lakše gaženje. Otvoriva krila širine od 67mm mogu biti opremljena

klasičnim kliznim ili poboljšanim podizno-kliznim okovom za lakše otvaranje i manipulaciju. Po svojim performansama za Uf > 2,4 W/m²K i Uw> 1,0 W/m²K, klizni sistem SLIDE T67 predstavlja idealno rešenje za modernu arhitekturu i savremene građevinske trendove.

 

 

 • Sistem SLIDE T67 koristi poliamidne trake sa termo ispunom širine 54mm
 • Podržane ispune i troslojni staklo paketi od 24 do 50mm.
 • Zaptivanje u zoni spoja štoka i krila je trostruko, preko tri trajno elastične EPDM zaptivke otporne na UV zračenje.
 • Širina krila od 67mm.
Preuzmite tehnički opis sistema

 

SLIDE T45  predstavlja aluminijumski sistem sa termičkim prekidom, koji je namenjen izradi kliznih pozicija manjih i većih dimenzija. Pogodan je za stambene i poslovne prostore i nudi širok spektar opcija kliznih prozora i balkonskih vrata. U savremenoj arhitekturi nudi slobodu u projektovanju, jer pruža mogućnost izrade velikih staklenih površina na fasadi, sa maksimalnim uvođenjem svetla u enterijere.

Ovaj sistem pruža mogućnost izrade elemenata sa dve ili tri šine i to u svim opcijama otvaranja od dvokrilnih do šestorokrilnih šema. Kao dopunsku opciju SLIDE T45 nudi i komarnik u spoljnom kliznom ramu. Otvoriva krila širine od 45mm mogu biti opremljena klasičnim kliznim ili poboljšanim podizno-kliznim okovom za lakše otvaranje i manipulaciju. Po svojim performansama klizni sistem predstavlja idealno rešenje za modernu arhitekturu, gde fasadama dominiraju transparentne, široke, ostakljene površine.

 

 

 • Ekskluzivan proizvod.
 • Dve opcije površinske zaštite: plastifikacija po RAL ton karti ili eloksaža.
 • Mogućnost izrade elemenata velikih dimenzija.
Preuzmite tehnički opis sistema

SLIDE H28  predstavlja aluminijumski sistem bez prekida termičkog mosta, namenjen izradi kliznih pozicija manjih i većih dimenzija. Osnovnu namenu sistem SLIDE H28 nalazi u geografskim područijima gde, usled klimatskih uslova, nisu neophodne visoke izolacione vrednosti, kao i za zatvaranje terasa i izradu enterijerskih pregrada, a zahvaljujući svom savremenom, elegantom dizajnu lako se uklapa u rezidencijalne i poslovne prostore različitih namena.

Ovaj sistem profila nudi mogućnost izrade kliznih elemenata sa dve ili tri šine i maksimalnih 6 pokretnih krila, uz opciono postavljanje spoljne mreže protiv komaraca. Elegantni profil krila ugradne širine od svega 28mm mogu biti opremljena jednoslojnim ili dvoslojnim paketom stakla maksimalne širine od 20mm i standardnim kliznim okovom. Osnovne karakteristike kliznih sistema jasno pozicioniraju SLIDE H28 sistem kao optimalno rešenje za zastakljivanje prostora i brisanje barijere između enterijera i eksterijera.

 

 

 • Sistem bez termo prekida.
 • Dve opcije površinske zaštite: plastifikacija po RAL ton karti ili eloksaža.
 • Mogućnost izrade elemenata velikih dimenzija.
Preuzmite tehnički opis sistema

Pogledajte detaljnije informacije o proizvodu.

Kontaktirajte nas za sve dodatne informacije.

Preuzmite tehničke kataloge i brošure o svim linijama naših proizvoda.